Diàlegs aporètics

viernes, agosto 11, 2006

Badalona finitus est


Portava uns dies sense escriure i ja tocava. Sonarà a excusa falsa, però he tornat a estar malalt i entre això i el torneig de Badalona no he tingut temps per gran cosa més. El torneig no ha anat brillant, però considerant que he estat dos cops malalt i que vaig perdre (em van fer mat pràcticament) a la segona ronda amb el Xavier Castañer (2120 fide) doncs podria haver estat pitjor. Finalment he acabat amb 6 de 9, rascant l’últim premi de la general, el 15è (de fet he quedat 18è, però també hi havia tres premis pels millors catalans i el Vehí, el Jordi Fluvià i el Marc Narciso han deixat tres places lliures a la general). El campió ha estat Jaime Alexander Cuartas, un MI que ha vingut per primer cop a Catalunya aquest any, que no estava entre els favorits però que a Badalona ha fet un torneig molt complet, jugant sempre per dalt. Important segon lloc per al José Manuel López, entranyable company de club que últimament està en bona forma: aquest estiu porta 3 quarts llocs i un segon, a més del títol de GM aconseguit contra mi a Salou. A més a més va segon al Circuit i segur que amb aquest torneig li haurà retallat distàncies a Mirzoev.

Durant les primeres rondes va impressionar molt el Fabiano Caruana, un nen italo-americà de 14 anys amb més de 2400 que va començar amb 5 de 5. Després de la cinquena ronda el Marc Narciso va publicar un article al butlletí del torneig en què explicava que havia deixat els estudis, tenia un espònsor personal i dedicava 36 hores setmanals a estudiar escacs. 36! Més de les que nosaltres ens passem a l’institut... Sembla que l’article no li va anar massa bé perquè després va perdre 3 partides seguides, i al final ha acabat amb 6 de 9 com jo.

Bon ambient en general, i les condicions del torneig força correctes, si exceptuem els 2 partits de futbol i la corresponent cridòria que vam sentir durant dues rondes, o l’espera de l’última ronda per l’alcaldessa “accidental” de Badalona que, total, ha dit quatre frases absurdes i ha deixat clar que no tenia ni idea d’escacs. La nota de color en l’entrega de premis l’ha posada el campió del grup B, Neto Serra, que ha anat a buscar el premi fent una volta d’honor lluïnt la samarreta del Brasil i fent onejar banderetes del mateix país. Tot un personatge, que, s’ha de dir, ha fet uns espectaculars 8,5 de 9. Bé, ens dóna una mica d’espectacle a això dels escacs, que sinó seria molt avorrit ;).

Es veu que s’han fet dues oques durant el torneig, una avui, però degut al meu estat he preferit quedar-me a casa i cuidar-me. El que sí que vaig fer va ser una intensa partida de Monopoly a casa meva amb el Xavi, el Robert, el Perpi, el Flupi (el Flupo no perquè estava ocupat mantenint certs contactes) i l’Alejandro Maura. El Xavi va començar comprant-ho tot de forma fulgurant, però uns negocis desesperats per la meva part van capgirar la truita i finalment em vaig convertir en l’empresari explotador en una partida que es va allargar fins a les 4 de la matinada. El dia següent precisament jugava contra el Xavi i després de jugar l’obertura i el mig joc de forma lamentable vaig treure taules d’un final perdudíssim, recuperant l’esperit de la nit anterior...

El cas Baños sembla que s’ha tranquil·litzat. Després de la meva resposta a AjedrezND, la carta provocativa de l’Ivan i el suport encomiable de la Patty (tots dos tenen blog enllaçat des del meu), no ha aparegut res més. Bé avui el Montero ha fet un petit escrit a la web del Magic dient no sé què sobre Norman Bates i la seva estimada mare i no he entès massa bé el que volia dir.

Avui han sortit els ordres de forces dels equips del Campionat d’Espanya per Equips Divisió d’Honor Grup I, on està la Uga. Tal com era d’esperar som el segon pitjor equip per elo, i haurem de lluitar amb Marcote i Solvay per no baixar. (els pobres companys de l’Andorra tenen menys opcions de mantenir-se que l’Osasuna de guanyar la Champions, però segur que lluitaran de forma heroica per fer un paper decent.) Segons les llistes publicades, els meus rivals serien Volokitin (!), Comas, Cacho, Reinaldo i David Monell. No està gens malament, serà un torneig molt interessant.

Bé ja he parlat prou d’escacs per avui. Però no vull parlar del tema de la Clara Saguntina perquè em fa molta ràbia i encara estic enfadat amb els responsables (podeu veure el blog de la Laura per alguns detalls sobre el tema). Tal com diria el Jon, tots dos s’han guanyat la meva venjança més gran... I parlant del Jon, al final m’acabaré creient que la seva mala sort no és un invent creat per la seva ment. Després d’un més i mig al Regne Unit, avui tenia programat el seu retorn des de Londres Heathrow a Barcelona. I, òbviament, donat el programa del dia d’Al-Qaeda, que consistia en fer explotar 10 avions en ple vol, no ha pogut pas sortir, i no ho podrà fer fins diumenge. Des d’aquí li envio el meu suport, t’esperem amb ganes de tornar-te a veure després de tant de temps... (tot i que una mica de descans dels teus comentaris també ens ha anat bé ;).

Ara que he acabat el torneig i que no en començo un altre de llarg fins al 25 d’agost intentaré escriure més sovint, vosaltres seguiu llegint i posant comentaris sucosos per animar-me. Fins a la propera.

2 Comments:

Blogger AnnA said...

Hey que pasa, que ya no escribes más? Jo... :(
xDD

1:05 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

alsina actualiza la página que las visitas estan bajando exesivamente

8:22 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home