Diàlegs aporètics

lunes, julio 17, 2006

Ressaca de Baños


Passat i assaborit l’èxit del Campionat d’Espanya, aquests dies són de retorn a la normalitat. El dia 15, un dia després que jo tornés, van tornar també el Jordi dels seus campaments per la costa Brava amb PACCS, moreno com mai l’havia vist, i l’Skius, l’Arnau i el Figue de la seva aventura europea en interrail, vius. Aquell mateix dia ens vam explicar totes les històries excitants dels nostres respectius viatges, i al dia següent vam anar al cine amb l’Sk, l’Arnau i el Pol Marro a veure el gran film comercial de l’estiu: Superman returns. He de dir que va ser bastant decepcionant i que no la recomano, excepte si us fa il·lusió veure quatre fantasmades amb grans efectes especials, com parar una bala amb els ulls. Però si aspireu a conèixer una mica més profundament la història de Superman amb un guió i una trama ben pensades que enllacin amb les pel·lícules anteriors, desenganyeu-vos.

Aquests dies es veu que s’ha d’anar tramitant la matrícula a la universitat i el procediment que s’ha de seguir és, de moment, un misteri insondable per la meva persona. Demà anirem amb el Jordi a la Facultat de Física a intentar desvetllar aquest enigma. I per enigmes, els dels jocs que m’ha passat el Joan Fluvià. A http://www.woolythinking.com podeu trobar uns jocs apassionants que consisteixen en escapar d’un lloc resolent una sèrie de jocs de lògica. Per als interessats, podeu començar pel Dark Room per anar fent boca (jo ja me l’he passat, tot i que un dels puzzles em va costar lo seu; el Joan diu que se’l va passar tot en una hora), i quan ja l’hagueu superat, podeu endinsar-vos en el Dark Complex, un verdader laberint en el qual ja porto 2 dies absort i que vaticino que em portarà encara molt més temps.

Per als escaquistes, a AjedrezND podeu trobar la carta que hem escrit tots els sub18 catalans queixant-nos de les condicions a Baños de Montemayor, i també han aparegut cartes de jugadors d’altres federacions expressant el seu punt de vista. No sé si l’Alvar Alonso està en la mateixa habitació en què estàvem els sub18, però de moment va en el grup de líders de sub14 i suposo que tornarà a guanyar com fa dos anys. He de felicitar des d’aquí al petit de Santa Coloma Xavi Vila per la seva segona norma de MI a Andorra i al Marc Narciso que, tot i el seu extremament irregular i arriscat joc, ha quedat campió de l’Open de Barberà.

I per als matemàtics, com ja sabreu el Xavi Ros i el Marc Vinyals han fet un paper més que decent a la Olimpíada Internacional. Quan vaig trucar el Xavi després de la prova, em va dir que havia fet els problemes 1 i 4, que eren “molt fàcils i que els havia fet tothom”. Bé, fer el que ha fet tothom li ha servit ni més ni menys que per treure una medalla de bronze, i el Marc ha tret una menció d’honor per fer el primer problema completament bé. I l’Hugo ha tret medalla de plata després d’haver-ne fet tres bé, no està gens malament. Felicitats a tots ells. Com sempre, la part de dalt està dominada pels xinos, tot i que potser no tant descaradament com altres anys. Dels únics tres participants que han tret la puntuació màxima, 42/42 (uns individus que deuen portar des dels 5 anys fent problemes de mates) només un era xino. Podeu consultar la classificació final dels participants a http://imo2006.dmfa.si/results.html i per als frikis com jo interessats en llegir els problemes i unes solucions encara més estranyes que els problemes, aquesta pàgina: http://imo2006.dmfa.si/imo2006-solutions.pdf

Per últim vull comentar la impressió que m’han causat dos imatges que vaig veure als diaris just després de tornar de Baños. La primera és aquesta:


Després de llegir el text que acompanyava aquesta espectacular imatge, em vaig assebentar que Israel i el Líban estaven en guerra oberta. Quan vaig marxar a Baños, Israel intensificava els atacs contra Palestina, però torno i veig que ara la batalla és al Líban, i això que feia 6 anys que semblava que els dos països havien firmat la pau definitiva. Hezbol·lah ha declarat guerra oberta contra Israel i l’Iran i Síria ja estan a l’aguait: això és una peli de terror d’aquelles que en acabar-se ha quedat algun dels monstres viu que permeten fer una segona peli, una tercera... i sense acabar mai.

La segona imatge no és tan espectacular, però és més sinistra:


Sí, són la rosa socialista i la serp d’ETA enllaçades. Es veu que és l’última broma del PP per intentar demostrar que els terroristes bascos i el PSOE s’han fet amics i s’han posat d’acord per destruir Espanya. La imatge ja havia sortit al diari Gara per simular una entesa que comporti la pau, però ara els salvadors de la pàtria i la constitució l’han utilitzada pels seus interessos. Faig el mateix comentari que en la imatge anterior: és una peli de terror que es regenera contínuament...

Això és tot per avui. Ara em tornaré a posar a pensar en els enigmes del Dark Complex. Tindreu notícies meves.

3 Comments:

Blogger Smurfie said...

Ueiii soc en Joan, a veure si algun dels teus amics matematics sel passa facilment el Dark Complex :P

6:07 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Hola amigos.
Me lo he pasado sin mirar, la verdad es que pensaba que sería mas complejo, sólo he tenido que sacar una correlación entre las diferentes oberturas, que tuvieran cierta semejanza con sus juegos anteriores publicados.
un placer, pero pensar un poco mas

8:32 p. m.  
Anonymous Anónimo said...

Pues yo debo ser muy idiota aparte de ser del artistico xq no me salen. Tmp es que mi posi gaire per que maburreixen rapid XD Pero be... això, que no em surten ;O;

Lo de ETA y el PSOE.. vamos, es que es un ja no parar, sempre estaran igual tots >_<

11:24 p. m.  

Publicar un comentario

<< Home