Diàlegs aporètics

sábado, julio 22, 2006

Les jumeaux terribles


Ja es pot dir que sóc universitari! Encara no estic matriculat, però ahir vaig anar a la sessió informativa i ens van fer la presentació oficial de la UB i de la facultat de física. Després de parlar-nos del curs acadèmic i de burocràcia, va arribar el famós examen, tot i que aquest cop no ens van dir res sobre la preferència a l’hora de triar horaris. Era un test de matemàtiques bastant fàcil, sobretot perquè t’estalviaves molt de temps amb el mètode de descartar les altres opcions. Després d’això vam anar a recollir la mítica carpeta de la UB amb la qual tothom viatja pel carrer, i el Jordi i jo vam sortir de la facultat com dos estudiants més.

El dia abans vaig anar a recollir el premi per la nota de selectivitat. Érem 65 noies i 56 nois amb una nota més alta que 9. Va venir la Roser Roca a felicitar els tres alumnes de la seva classe que estaven en l’acte, però només hi era jo: el Borés està perdut entre l’Índia i el Nepal i el Jon encara programa a Anglaterra. Va sortir el seu avi a recollir el premi amb una cara d’immensa felicitat. De conegut només m’hi vaig trobar el Joan Bertran, acompanyat de dos amics seus de l’Aula. I he fet altres coses com assistir a un concert del vell amic Pere Vilanova, que va millorant de forma notable, i a la festa d’aniversari de l’Oriol Colomer. Ara falta acabar de formalitzar la matrícula a la UB i després marxaré immediatament a Xàbia, València, a passar una setmana allunyat de la ciutat i a evadir-me de la calor amb platja i piscina.

Avui us vull parlar de Polònia. I quan dic Polònia, no em refereixo a la memorable sèrie de TV3, sinó a la Polònia real. Per començar, us ensenyo la foto del president d’aquest entranyable país:


Suposo que així d’entrada no notareu res especial. Però a veure què dieu després de veure la foto del primer ministre:


Us semblarà una broma, com a mi al principi, però no. Són els germans bessons Lech i Jaroslaw Kaczynski, que des que el primer va nomenar al segon primer ministre fa uns dies dominen el panorama polític polonès. I això no és tot: tots dos tenen una ideologia pròxima a la xenofòbia, l’homofòbia i l’autoritarisme, i s’han guanyat el qualificatiu de “els bessons terribles”. No vull ni imaginar el que deu ser viure a Polònia aquests dies: veure sempre la mateixa cara parlant sempre amb la mateixa retòrica reaccionària. I per acabar de fer-vos una idea dels nous dirigents polonesos, observeu aquesta imatge:


Són ells dos de petits actuant en una pel·lícula de 1962 com a una espècie de nens posseïts. Tot un avís del que havia d'arribar més de 40 anys després...
Malgrat tots els problemes que tenim, prefereixo la Polònia de TV3.

A la nostra Polònia, el PP ha presentat un recurs contra l’Estatut de Catalunya. Tant que debatíem si l’Estatut era suficient o no, i mentrestant els populars el denuncien per excessiu. I al Barça hi haurà eleccions. El període de mandat és de 4 anys, però finalment en Laporta només n’haurà pogut dur a terme 3. Per què? Bé, es veu que aquests períodes es compten segons els anys fiscals, que comencen l’1 de juliol i acaben el 30 de juny. I Laporta va sortir escollit un dels últims dies de juny, per tant, mentre encara s’estava instal·lant, ja havia gastat un any de mandat. Alguns socis se n’han adonat, ho han denunciat i els jutges els han donat la raó. Bé, la veritat és que fan un fals favor a l’oposició, perquè no haurà tingut temps d’organitzar-se i amb els resultats de l’any passat de l’equip de futbol Laporta pot aconseguir un resultat històric.

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Doncs un dels meus germans se'n va a viure a la Polònia dels bessons el proper setembre. Ja et diré com es viu per allí. Jo vaig anar-hi fa uns anys i prefereixo la vostra Polònia xDDDD.

De segur que l'exam el vas clavar. Que vagi be a Xàbia, jo ara estic de vacances a Oviedo, visitant a la familia i tot això, i senta molt bé allunyar-se una mica de tot (no m'he pogut evadir de la calor, aquí a vegades en fa més que a BCN). La tranquilitat s'acabarà el dimarts quan torni el Marc Senzillesa.

1:13 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

Drugs are just bad, you should try to use Herbal Alternatives as a temporary replacement to loose the dependance!

8:30 a. m.  
Anonymous Anónimo said...

I wish I could blog as good as you, but what I can do is give you a nice Guitar Lesson!

3:53 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home